Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mateřská centra dostanou od kraje podporu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 06. 2016 14:10
  • Rozvoj
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Liberecký kraj podpoří činnost mateřských center. Vyhlášení programu z Dotačního fondu Libereckého kraje schválilo na svém červnovém jednání zastupitelstvo kraje. Žádosti budou moci zájemci, tedy mateřská centra, obce a náboženské společnosti, předkládat od 1. srpna 2016.

Cílem programu je podpořit provozování základních činností mateřských center, jako jsou komunitní setkávání s konkrétními programy, vzdělávání pracovníků i jejich klientů, tvorba a realizace programů pro všechny generace, ale i poradenská a konzultační činnost.

„Podpořena budou pouze ta mateřská centra, která poskytují činnosti v Libereckém kraji déle než jeden rok, a kterým nebyla poskytnuta dotace rozhodnutím Zastupitelstva Libereckého kraje č. usn. 159/16/ZK ze dne 29. března 2016,“ zdůrazňuje Vít Příkaský, krajský radní pro rezort hospodářského a regionálního rozvoje, evropské projekty a rozvoj venkova.

Celkový finanční objem určený pro toto vyhlášení programu je 400.000 Kč. Žádosti o dotaci je možné předkládat od 1. 8. 2016 do 30. 9. 2016.

Podrobné informace o programu jsou k dispozici na webových stránkách http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/dotace/27-program-na-podporu-cinnosti-materskych-center.

S případnými dotazy se můžete obracet na Ing. Evu Benešovou (tel. 485 226 678, e-mail: eva.benesova@kraj-lbc.cz). 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky