Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Otevřené veřejné zakázky přinesly letos kraji úsporu už 180 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 09. 2016 15:35
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Více než 180 mil. Kč ušetřil od začátku letošního roku Liberecký kraj na veřejných zakázkách. V období od 1. ledna do 26. září jich vyhodnotil celkem 106. Jednalo se především o zakázky na rekonstrukce silnic a s nimi spojené zajištění technických dozorů investora a zpracování projektových dokumentací.

Předpokládaná hodnota 106 veřejných zakázek (zadávaných podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a veřejných zakázek malého rozsahu) činila 689.040.269 Kč. Uzavřené smlouvy pak dosahují výše 509.002.168 Kč. Liberecký kraj tak dosáhl úspory přes 26 % z původně stanovené hodnoty zakázek, což je 180.038.101 Kč.

„Od začátku současného volebního období, tedy od konce roku 2012, jsme zahájili 299 podlimitních a nadlimitních veřejných zakázek a díky otevřenosti v soutěžení na nich ušetřili přes 455.862.725 Kč. Tyto finanční prostředky jsme pak mohli dál využít ve prospěch kraje,“ říká ekonomický náměstek hejtmana Marek Pieter.

Liberecký kraj od roku 2013 rovněž zajišťuje pro svůj krajský úřad, krajské příspěvkové organizace, společnosti řízené Libereckým krajem a některé obce, nákup silové elektřiny a komodity zemního plynu. Při jejich nákupu na Českomoravské komoditní burze Kladno působí jako centrální zadavatel v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. „V porovnání s cenami dominantních dodavatelů energií jsme díky těmto moderním formám nákupu dosáhli úspory ve výši 153,8 mil. Kč,“ dodává Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky