Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nový stavební úřad v Ralsku začal pracovat

07. 01. 2015

Město Ralsko v pondělí 5. ledna slavnostně otevřelo vlastní stavební úřad. Kromě zástupců města, odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu LK, kolegů ze stavebního úřadu ve Stráži pod Ralskem se události zúčastnil také náměstek hejtmana LK Josef Jadrný.

O zřízení stavebního úřadu bylo na základě požadavku města Ralsko a po projednání s ministerstvem pro místní rozvoj rozhodnuto Nařízením Libereckého kraje 31. března loňského roku. Přestavbou garáží vznikl na zdejším městském úřadě příjemný pracovní prostor včetně samostatného archivu, který ocenili i přítomní zástupci předávajícího stavebního úřadu ve Stráži pod Ralskem.

„Pro nás má otevření vlastního stavebního úřadu obrovský význam, protože podstatně přispěje k dalšímu rozvoji. Ralsko nyní může pružněji vyřizovat podání ve věci stavebních činností na území města,“ řekl starosta Ralska Miroslav Králík s tím, že na loňském prosincovém zastupitelstvu byl schválen územní plán města.

Podle náměstka hejtmana Josefa Jadrného se jedná o další významný pozitivní krok v procesu obnovy území Ralska. „Na revitalizaci bývalého vojenského prostoru Ralsko intenzivně pracujeme. Velkým úspěchem je dokončení sanace, které slíbilo a splnilo Ministerstvo životního prostředí. Pokládám za velmi užitečné, že vznikla pracovní skupina složená ze zástupců města Ralsko, sdružení LAG Podralsko a vedoucích příslušných odborů krajského úřadu, která se obnovou území soustavně zabývá a pomáhá při řešení vzniklých problémů,“ uvedl při slavnostním otevření náměstek Josef Jadrný, který je předsedou této pracovní skupiny.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624